Led verlichting installeren in Torhout

Bent u aan het (ver)bouwen in Torhout en mist u alleen nog de juiste verlichting? Of wilt u perk en paal stellen aan die hoge energiekosten? LED-verlichting is in beiden gevallen een prima oplossing. Al valt er natuurlijk heel wat te zeggen over deze nieuwe generatie van lichtbronnen. Zo zijn er ontzettend veel soorten op de markt. Welke lampen zijn het meest geschikt, kan u dit zelf installeren of moet u een beroep doen op een installateur, en wat bedraagt het prijskaartje? We geven meer informatie over de mogelijkheden van nieuwe verlichting en de kosten van het aanleggen ervoor.

Hoe werkt ons website?

Wij hebben www.ledverlichtingbelgie.be opgezet om u goede informatie te bieden wanneer u overweegt een elektricien in te schakelen voor LED verlichting, domotica of een andere elektriciteitswerken. Bij ons kunt u ook profiteren van de vrijblijvende offerteservice die wij aan de website hebben gekoppeld. Hiermee kunt u gratis en zonder verdere verplichtingen prijzen opvragen bij elektriciens uit ons netwerk. Zij zijn vertegenwoordigt door heel België waardoor er altijd een elektrieker bij u in de buurt zit!


Gemeente Torhout

Stad: Torhout
Kernen: Torhout, Wijnendale, Sint-Henricus, De Driekoningen en Don Bosco
Website van de Stad Torhout
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Zedelgem, Oostkamp, Lichtervelde, Gits, Kortemark en Ichtegem


Vergelijk prijzen!

Overweegt u LED verlichting in Torhout? Vergelijk prijzen van firma’s uit uw streek en bespaar op de kosten van uw klus!

> Naar ons offerteformulier

Voordelen van LED verlichting

Waarom zou u de overstap naar LED verlichting maken? U hebt wellicht al wel eens opgevangen dat deze lichtbron veel energiezuiniger zou zijn dan een gewone lamp. Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan de nieuwe generatie verlichting. We sommen ze hieronder voor u op.

Lagere energiefactuur

Dit is wellicht het meest bekende voordeel van LED-lampen. Indien u de vergelijking maakt, wordt het namelijk meteen duidelijk. Een LED-lamp verbruikt 57% minder energie dan CLF-lampen, en maar liefst 90% minder dan een traditionele gloeilamp. Het Japanse instituut voor economisch onderzoek beweert bovendien dat, indien alle lampen op het eiland vervangen zouden worden door LEDs, het nucleaire aandeel van hun stroomvoorziening voor 36% zou kunnen worden uitgeschakeld. Dat is een opmerkelijk cijfer, en ook bij u thuis zal deze vorm van lichtbron resulteren in een lagere energiefactuur en dus besparing.

De groene keuze

De keuze voor LED-verlichting is altijd een groene keuze. Niet alleen omdat ze een langere levensduur kennen en energiezuiniger zijn, maar ook omdat ze geen kwik bevatten. Dat in tegenstelling tot CFL-lampen (compacte fluorescentie verlichting). Kwik is namelijk bijzonder toxisch voor milieu en mens. Daarnaast is het indirect een groene keuze: er wordt zo minder nucleair afval geproduceerd.

Hoger lichtrendement

Schroeft u een LED-lamp in, dan merkt u meteen dat deze helderder is. Doorgaans zijn ze twee keer zo helder dan CFL-lampen, en zes keer zo fel dan de normale gloeilamp. Concreet gaat het tegenwoordig om een lichtopbrengst van 231lm/W. Handig in uw keuken, op bureau of kantoor.

Langere levensduur

Een LED-lamp gaat veel langer mee dan eender welke vorm van verlichting. In totaal tellen ze meer dan 35.000 branduren. Dat is 30 keer langer dan gloeilampen, 25 keer langer halogeen lampen en 10 maal langer dan fluorescentie lampen. Dat betekent dat u minder snel nieuwe lampen moet kopen, en dus geld uitspaart.


led verlichting Torhout

Geen UV-emissies

Iedereen weet dat ultraviolette en infrarode straling niet gezond zijn. Om die reden smeren we ons in met zonnebrandcrème wanneer we op het strand liggen. LED’s daarentegen produceren geen UV-straling. Dat betekent dat u de lichtbron geen risico vormt en gebruikt kan worden bij antieke of andere gevoelige objecten. Net om die reden ziet u vaak LED-verlichting in musea.

Breed scala aan CCT-kleuren

Op de markt vindt u LED-lampen in een breed scala aan CCT-kleuren, gecorreleerde kleurtemperatuur. In lekentaal betekent dit dat u de lichtbronnen in verschillende kleurtinten kan kopen. Denk maar aan een warme, gelige gloed of een koel, wit licht. Het kleurenspectrum is breed, bijgevolg zijn de opties eindeloos.

Soorten LED verlichting

U bent van plan over te stappen op LED-verlichting, maar welke lampen zijn nu precies het meest geschikt? Het aanbod is groot: van dimbare lampen tot spots en panelen. Voor ieder wat wils, maar u moet natuurlijk wel weten wat u wilt.


dimbare led verlichting

Dimbare LED lampen

Een dimbaar exemplaar gaat 25.000 branduren mee. De prijs daarvoor ligt niet bijzonder hoog, gemiddeld rond de €30,-.


inschroefbare led lampen

Inschroefbare LED lampen

De inschroefbare lamp is een vervanging van de klassieke gloeilamp. Het schroefsysteem maak het inbrengen gemakkelijk. Ideaal voor aan het plafond.


led buitenverlichting Torhout

LED buitenverlichting

Ook uw tuin of terras kan u verlichten met duurzame LED-bronnen. Leuk hierbij zijn de vele soorten CCT-kleuren waaruit u kan kiezen. Op deze manier creëert u echt sfeer op uw terras.


led paneel

LED-panelen

Panelen met LEDs zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, zoals 60x60cm en 120x30cm. Het prijskaartje bedraagt ongeveer €250,- per stuk. Het aanbrengen gebeurt snel en eenvoudig.


led spotjes

LED spots

De handige spots komen in alle maten en gewichten. U kan opteren voor ingebouwde spots, zoals in de grond, of u kan ze laten bevestigen aan muur of plafond. Het zijn goede sfeermakers en passen naadloos bij een modern interieur. Er bestaan modellen specifiek ontworpen voor de badkamer.


led verlichting installeren

LED strips

Een LED-strip is handig in gebruik. Ze werken op een gelijkspanning van 12v. Met een laagje lijm op de rug van de strip, kan u de lamp eenvoudig bevestigen. Sommige modellen zijn eveneens waterdicht en dus geschikt voor het verlichten van de badkamer of vijver.


led bouwlampen

LED bouwlampen

Een lamp die zowel binnen als buiten kan gebruikt worden. Deze worden doorgaans ingezet voor het verlichten van objecten of huizen, al dan niet tijdens werken. De kostprijs schommelt tussen de €40,- en €50,-, afhankelijk van het wattage.


led lampen installeren

LED TL-lampen

Ook voor die oude T8, dikke TL-lampen bestaan er tegenwoordig energiezuinige alternatieven. De dikke buis wordt dan een dunne buis, die echter meer licht geeft. Deze exemplaren kunnen aangebracht worden in de reeds bestaande TL-voorziening. In de meeste gevallen volstaat het dus om de starter en ballast van de oude lampen eruit te halen, en te vervangen door de nieuwe LEDs.

Waar wordt LED verlichting in Torhout vaak toegepast?

LED-lampen vindt u tegenwoordig overal: in fiets- en autoverlichting, kerstversiering, zaklampen, elektrische apparaten, supermarkten, kantoren,… De technologie is wijdverspreid en dat is niet zonder reden. Het energiezuinige en milieuvriendelijke aspect zorgt ervoor dat zowel particulieren, horeca-uitbaters als de industrie ervan in Torhout overtuigd zijn.

Bespaar op de kosten van uw klus!

Wilt u graag prijzen vergelijken voor uw LED verlichting klus? Vergelijk firma's uit uw regio!

> Naar ons offerteformulier

Slimme verlichting vaak LED

Slimme verlichting, dat gaat over radiatorthermostaten, rolluikbediening, camera’s, smartphones enzovoort. Aan de hand van domotica kan u uw comfort van uw huis in Torhout verhogen. Denk maar aan de lichten die vanzelf aan- en uitgaan, waarvan de helderheid en kleur kan aangepast worden naargelang de stemming en situatie. Ook voor deze systemen gebruikt men doorgaans LED-lampen.

Wat kan een installateur uit Torhout voor u doen?


U hoeft niet alles te weten over LED-verlichting. Daar bestaan experts voor. Professionele installateurs werkzaam in Torhout kunnen u adviseren in de aankoop, en de bestaande installatie vervangen. Zij berekenen de lichtopbrengst, -kwaliteit en meest geschikte -regeling.

Volledig nieuwe installatie

Een totaalrenovatie of de bouw van een nieuwe woning is een mooie gelegenheid om de overschakeling naar LED-verlichting te maken. In dat geval kan de installateur u voorzien van een volledig nieuwe installatie. Deze kan aangepast worden aan de ruimtes. Zo zijn bepaalde lampen eerder geschikt voor het terras, terwijl anderen uw woonkamer in Torhout gezellig ‘verwarmen’.


led verlichting installateur

Vervanging van bestaande installatie

Ook een reeds bestaande installatie kan volledig LED-proof gemaakt worden. Zo bestaan er zelfs dunne TL-buizen met LEDs in. Een installateur weet precies wat behouden kan worden van de armaturen, en welke ballast weg moet. Raadpleeg hiervoor dus zeker een professional, zodat u niet te veel klassieke installatie overbodig verwijdert.

Uitbreiding op bestaande installatie

Een elektricien uit Torhout kan u precies vertellen waar een LED-lamp extra mogelijkheden kan bieden. Of het nu gaat om de aansluiting van een enkele hanglamp in een hal, of het verzorgen van een volledig bijkomend ontwerp voor de buitenomgeving.

Indicatie van de kosten voor LED verlichting installeren

Wilt u inbouwspots in de woonkamer, of wilt u alle verlichting in uw woning met één schakelinstallatie kunnen bedienen? Afhankelijk van uw wensen, kan u de verlichting zelf doen of uitbesteden. Vaak is de klus toch dermate complex, dat het raadplegen van een lichtdeskundige geen overbodige luxe is. Denk maar aan nieuwe elektriciteitskabels die aangelegd moeten worden, stopcontacten die u moet verplaatsen of een geavanceerd bedieningspaneel dat u moet installeren. Niet eenvoudig. Wat mag dat kosten? We geven hieronder enkele prijsindicaties, al is dit uiteraard afhankelijk van wat u in Torhout wilt bereiken.

Soort klus Gemiddelde prijs
Lamp ophangen € 50,- tot € 75,-
4 spots plaatsen € 120,- tot € 150,-
Lamp verplaatsen € 100,- tot € 175,-
Inbouw stopcontact installeren € 50,- tot € 75,-
Verplaatsen stopcontact (gips of cellenbeton) € 40,- tot € 70,-
Verplaatsen stopcontact (vast beton) € 70,- tot € 95,-

Vergelijk prijzen en bespaar op de kosten

Nu u alle voordelen kent die het laten plaatsen van LED verlichting in Torhout mogelijk maken is het tijd om een geschikte firma te vinden. Ook hier kunnen wij u van dienst zijn. Naast onze informatie hebben wij een offerteservice opgezet waaraan een groot netwerk van firma’s gekoppeld zit. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen is in elke regio wel een elektricien gekoppeld die voor u LED verlichting kan aanleggen. Via ons offertesysteem kunt u eenvoudig en snel meerdere prijsoffertes ontvangen van firma’s werkzaam in uw regio. Geheel vrijblijvend kunt u zo een prijsvergelijk doen voor LED verlichting!

Gratis en vrijblijvend

Het invullen van ons offerteformulier kost u slechts 2 minuten tijd en verplicht u tot niets, begin van met vergelijken!

> Naar ons offerteformulier